Blog online pekárny Bartošovice


Pečení chleba ve venkovní peci31.10.2022

Pečení chleba ve venkovní peci

Tentokrát jsme s Helenou vyrazily za kamarády na česko-německé pohraničí. Kamarádi bydlí na polosamotě a jejich domácnost je v mnoha ohledech soběstačná, i když zvládají každý své civilní povolání.

Jak jsem učila Zuzku zahradničit21.10.2022

Jak jsem učila Zuzku zahradničit

aneb komu se nelení, tomu se zelení!

Hrušky a badyán11.09.2022

Hrušky a badyán

Po švestkách dozrály hrušky. Velká část úrody půjde do sudu, velká část na sušení a velkou část zpracuji hned. Jsou to moje sladké chvíle s královským badyánem.

Koloběh ročních období a kynutí28.08.2022

Koloběh ročních období a kynutí

Pomalu končí léto a zrovna, když jsem si uvědomila, že švestky letos sbíráme o celý měsíc dříve než jiné roky, přišla Hela se zprávou, že jí překynul chleba.

Když kynuté a plněné nejsou ty nejlepší!11.06.2022

Když kynuté a plněné nejsou ty nejlepší!

Chci se s vámi podělit o rodinný recept na tvarohové knedlíky s jahodami. Tohle jídlo miluju. Je jednoduše geniální v mnoha ohledech. Absolutně výživné a zdravé (přitom žádné tuny mouky), velmi chutné a zároveň snadné na přípravu.

Promítání filmu v Zauhlovačce30.05.2022

Promítání filmu v Zauhlovačce

Když Helena mluvila o Zauhlovačce, myslela jsem si, že je to něco, kde se vyrábělo uhlí.

Tak je to jinak.

Přechod Mallorcy - GR 221 očima pekaře – část 2.18.05.2022

Přechod Mallorcy - GR 221 očima pekaře – část 2.

Koncentrovaná chuť Mallorcy!

Přechod Mallorcy - GR 221 očima pekaře – část 1.17.05.2022

Přechod Mallorcy - GR 221 očima pekaře – část 1.

Tisíciletá kulturní krajina, kde chleba upečeš v nejprudším svahu!

Kvásková legenda10.05.2022

Kvásková legenda

Jak se tvoří legenda?

Znáte legendární duet Roda Stewarta s Amy Belle z Royal Albert Hall – I don´t want to talk about it?

Lepší než dort...09.03.2022

Lepší než dort...

To vždycky říkal můj milovaný děda o  tom nejjednodušším jídle, které znám.

 
Za odměnu a za trest07.02.2022

Za odměnu a za trest

Odhodlat se k upečení prvního kváskového bochníku někdy trvá celý život. Prý je to fakt složité. Samá autolýza, fermentolýza, laminace, hydratace – čert aby se v tom vyznal...?

Zaregistrujte se k odběru newsletteru!

Tato webová stránka používá cookies

Můžeme pracovat s cookies, abychom věděli, jak to na našem webu žije? Více zde