Náš příběh

Vítejte na stránkách pekařského projektu, který si klade za cíl: 

Předat pekařské profi zkušenosti široké veřejnosti a přispět ke zvýšení hodnoty jídla. Nabízíme vám jeden ze způsobů seberealizace manuální prací. Uzemnění a zklidnění činností provozovanou po tisíce let v různých kulturách.

Tento projekt je "nadnárodní", stojí za ním Moravačka Zuzka Kojetinská (Hodslavice) a Češka Helena Pardeková (Liberec). Přímo navazujeme na původní kváskovou pekárnu Bartošovice.

Co nás spojuje? Jednak dlouholeté přátelství, vzniklé kdysi dávno na studiích, a pak PEČENÍ - něco, co Zuzka znala od dětství z pekárny a Helena objevila až v dospělosti při návratu ze zahraničí. Pohání nás touha předat vám nadšení a pocity naplnění při DOMÁCÍM pečení kváskového chleba a pečiva.

Celé to začalo o vánočních svátcích 2020 v Hodslavicích.

Po několikáté zvonil telefon a lidé se 18 měsíců po zavření provozu pekárny ptali: “Upečete nám velký kulatý? Potřeboval bych objednat 10 housek, ty celozrnné myslím. Objednávám 2 velké vánočky, posypte mi je sezamem.”

Svědkem těchto telefonátů byla Helena, která se tenkrát z návštěvy Moravy do Liberce vrátila s uměním upéct luxusní máslové croissanty.

Za 14 dní volala taky, že to přece nejde… nechat ladem všechny ty znalosti nabyté 30 lety pekařské dřiny. Že když už nemůžeme lidem napéct, péct je naučíme.

A zrodil se projekt, který si klade za cíl vrátit do světa kousek starých pořádků – moderní formou. Projekt, který přinese klid do vaší mysli a štěstí do vašeho domova.

Doma v troubě? Kdy asi tak?

Náš cíl je ukázat vám, že i doma ve vlastní troubě upečete kvalitní pečivo - od poctivého kváskového chleba a křupavých housek po vláčné vánočky a jemné plněné koláčky - snadno a poměrně rychle.

Jako pekař!

Naučíme vás rozumět těstu a chápat význam surovin v různých druzích chlebů a pečiva, abyste si v krátkosti mohli vytvořit svou vlastní originální recepturu na míru.

Zkrátka… recepturou to u nás ani nezačíná.

Věčný začátečník?

Viděly jsme pokusy, které opakovaně nedopadly dobře. Hutný chléb? Chléb se drolí? Nezvládl/a jsem uchovat kvásek. Gumové rohlíky? Nemůžu péct tak často, protože to trvá tak dlouho! Na tyto a mnoho dalších otázek a problémů vám dáme odpověď a řešení.

Proč péct jako amatér, když můžete být profesionál hned.

Naučíme vás s ingrediencemi, vaší troubou a vašimi časovými možnostmi pracovat tak, že pečení zvládnete na jedničku! 


online pokračování pekařského řemesla

Zaregistrujte se k odběru newsletteru!

Tato webová stránka používá cookies

Můžeme pracovat s cookies, abychom věděli, jak to na našem webu žije? Více zde