Kvásková legenda

Jak se tvoří legenda?

Znáte legendární duet Roda Stewarta s Amy Belle z Royal Albert Hall – I don´t want to talk about it?

Přes 613 milionů shlédnutí na YouTube, potrhlý Rod s ještě podivnější vyhublou postavičkou Amy, která se tváří, že spolkla kupu hřebíků… a když začnou zpívat, začnete to video i vy sjíždět dokola zmámení dokonalostí každé zazpívané hlásky.

Tohle je legenda! Pecka, která nevznikla náhodou, ale mistrným ovládnutím svého řemesla!

Tak a teď oslím můstkem k legendě chlebové, protože to je to, what I want to talk about it!

Že tvoříme LEGENDU! Chlebovou kváskovou legendu… mi zvonilo v hlavě celou tu dobu, co jsme v Trutnově měnili druhy muk, množství kvasu, zkoušeli teploty, způsoby míchání a válení, zdobení, ladili pečení a velikosti ošatek…

Drželi jsme se samozřejmě našeho řemesla pekařského, ač i na zoufalé výkřiky podobné zpěvu došlo. Vsadili jsme na tradiční trojstupňové vedení žitných kvasů a na lokální mouku z Polabí z Předměřického mlýna (a není to Agrofert, přátelé). Chleba je pšenično-žitný, obsahuje polovinu pšeničné a polovinu žitné mouky a asi 10% žitných živých kvasů.

Chleba jsme pojmenovali GABLENZ. Na legendu má v Trutnově slušně našlápnuto.

UpMade je vůbec zajímavý podnik. Ve svých restauracích vaří z nakládané zeleniny vlastní provenience. Maso kupují u místních řezníků. Používají kvanta pravé smetany, másla, pravou vanilku i čokoládu. Nebojí se ani lesa, ani vlka v něm.

Na naší liberecké premiéře videí v Zauhlovačce v sobotu 28. května 2022 se můžete těšit na raut připravený trutnovským UpMade.

Cobydup legendární kváskovou pekárnu Inspirace najdete na adrese: Bulharská 136, 54103 – Trutnov:

UpMade Inspirace

Zde odkaz na už legendární song Roda s Amy:

Song I don´t want to talk about it

P. S. Spolupráce s trutnovskou Inspirací je tak zajímavá, že si zaslouží několik dalších blogových příspěvků.

Gablenz není Pepa, ale chleba Jedna z prvních verzí Gableze Další z mnoha verzí Gablenze istý žitný a samozřejmě kváskový Křupavé housky


Zaregistrujte se k odběru newsletteru!

Tato webová stránka používá cookies

Můžeme pracovat s cookies, abychom věděli, jak to na našem webu žije? Více zde